Fyra personer
3 msk helt linfrö
1,5 dl vatten
1 rotselleri
0.25 dl soja
lite salt
1 lagerblad
lite salt
1 lagerblad
1 kvist timjan
vetemjöl
2 dl solrosfrö
vetemjöl
2 dl solrosfrö
Gör linfröskum: koka upp vatten och linfrö. Låt det koka några minuter. Sila snabbt i en finmaskig sil, i slutet ska man behöva pressa vätskan från linfröna. Konsistensen blir slemmig som äggvita, jättecoolt!
Skala rotsellerin och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg i en kastrull och häll på soja och vatten så att det täcker precis. Salta eventuellt och lägg i ett lagerblad. Låt koka tills sellerin är ganska mjuk, tolv minuter ungefär.
Mortla solrosfröna lätt. Vänd rotsellerin först i mjöl, därefter i linfröskummet och sist i solroskrosset. Stek i olja på medelhög värme ett par minuter på varje sida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar