lördag 14 januari 2012

Chai-te

Chai-te är så väldigt gott en kall vinterdag. Istället föra att betala åttio kronor för en burk från espressohouse så kan man enkelt göra det själv! Såhär gjorde jag:

Ingredienser:
2 stora koppar (På bilden är det dubbla recept)
4 dl vatten
2 dl mjölk
1 kanelstång
2 cm ingefära (ungefär kubikcentimeter)
½ - 1 msk kardemummakärnor
1 msk svart te
4 tsk strösocker

Om du bara har mald kanel och kardemumma funkar det också, men lägg då i det efter det att teet har dragit ett tag (såklart kan man då lägga i teet direkt efter det att vattnet har kokat upp)

Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i kanelstången, ingefäran och kardemummakärnorna och låt koka i några minuter (med lock).
Lägg i teet, ta av från plattan och låt dra i någon minut. Slå upp i två stora koppar. Varmt mjölken i kastrullen och var noga med att det inte börjar koka. Tänk på att mjölk lätt bränner fast. Slå upp i kopparna och blanda ner 2 tsk socker i vadera kopp.

Jag har hittat ett jättegott Chai-te på påsar också, jag får återkomma med info om det! 

/Felicia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar