Från vänster: rågflingor, solroskärnor, vetegroddar, kruskakli, linfrö, havregryn. Hasselnötter över allt. |
Ta en långpanna. Lägg en stor kulle havregryn i ena kortsidan och en rågflingekulle i den andra. Däremellan en lite mindre hög kruskakli*. Fyll igen dalarna med vetegroddar respektive linfrö.
Häll på solrosfrö, grovhacka två paket hasselnötter och sprid ut över plåten.
Rosta i ugn på grillläge och 225 grader. Öppna och rör om ungefär fyra gånger med någon minuts mellanrum. Det bränns ruskigt fort så var vaksam, men låt det lukta och bli mörkbrunt någon gång.Nyttigt så att det förslår, som sagt. Till skillnad från många andra müslirecept innehåller detta ingen söt torkad frukt, vi brukar lägga i russin vid frukost i stället. På detta vis får vi mjuka och saftiga russin i filen varje morgon!
/Lovisa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar