Rödbetsbiffar
En lätt sallad och fläderkapris som skymtar i bakgrunden är väldigt goda till biffarna. Däremot är potatis att föredra framför pasta. Vanlig kapris är förstås också gott. |
400 g rödbetor
0.75 dl matvete
0.75 dl röda linser
1 buljongtärning
ca 1 dl skorpmjöl
saft från en halv citron
1,5 dl valnötter
1 msk torkad dragon
salt
peppar
olja till stekning
Koka rödbetorna mjuka och skålla dem. Koka linser och vete i grönsaksbuljong tills de blir lite mosiga och häll av vätskan. Hacka valnötter fint och rosta dem bruna i torr panna under omrörning. Tillsätt dragon en minut i slutet av rostningen. Grovriv betorna ner i linskastrullen, blanda i valnötter och skorpmjöl till fin konsistens och smaka av. Forma tunna biffar som steks i olja på medelhög värme. Låt det ta tid! Gå och gör något annat så länge, de sköter sig själva. När de är mörka och fasta är de färdiga att ätas!
/Lovisa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar