söndag 12 februari 2012

Pastagratäng

Mumsig vintermat som är både söt av majs och morot och umamirik av soltorkade tomater.
Pastagratäng med tre sorters lök och majs
Fyra portioner
Två rejäla nävar spaghetti
4 soltorkade tomater
200 gram majskorn
1 gul lökar
2 vitlöksklyftor
6 cm purjolök
1 liten morot
3 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost efter plånbok
oregano
riven muskotnöt
salt, peppar
Koka pastan två minuter kortare än förpackningen anvisar. Hacka den gula löken och stek i lite olja. Släng i hackad vitlök, purjo och morot i slutet. Skär tomaterna i bitar. Blanda spaghetti, majs, tomat, lök och kryddor i en ugnssäker form. Häll på grädde och strö över ost. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter, tills den har fått fin färg.
Ät med en lätt vitkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar