lördag 25 februari 2012

Couscous Africana

Kanske är det fel receptnamn, för couscous är ju alltid afrikanskt. Men det faller sig så att jag häromdagen var förfärligt sugen på Pizza Africana. Ni vet, pizza med curry och banan, kanske champinjoner och ananas... Man antingen hatar eller älskar den, för det är något speciellt med stekt banan, det får en helt annan smak. Eftersom det var ingredienserna snarare än pizzan som jag hungrade efter och det mycket  fick det bli snabbmaternas snabbmat: couscous (pizza kan slänga sig i vägggen) och därav namnet.

Jag hade inga jordnötter hemma, men valnötter fungerade hyfsat som substitut.
Snabbrosta en näve hackade jordnötter i en torr stekpanna, salta efter tycke och lägg åt sidan. Sätt couscous på svällning enligt paketets anvisningar. Fräs ½ msk curry och 1 tsk spiskummin i olja i stekpannan, slanta i en halv banan och stek försiktigt på medellåg värme två minuter på var sida. Ta upp bananskivorna från stekpannan men låt curryoljan vara kvar. Fräs en halv slantad morot och fem cm purjo i ringar, lägg i couscousen så att den också får smak. Blanda runt alltihop, ät och bli mätt. 

/Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar