måndag 13 februari 2012

Palsternacksmos

Ett utmärkt sätt att ta vara på bortglömda palsternackor är att göra mos av det att äta som en sås. Palsternacka är sött och citronen tar bort den ibland fadda eftersmaken. En klick smör eller lite kokosmjölk kan göra röran rundare.
Palsternacksmos
3 stora palsternackor
1 msk olivolja
1 lagerblad
saft från en halv citron
lite svartpeppar
Skala palsternackorna och skär dem i små bitar så att det går fortare att koka. Koka dem med ett lagerblad i lättsaltat vatten tjugo minuter tills de är helt igenom mjuka. Häll av vattnet och fiska upp lagerbladet, mixa eller stöt till fin konsistens. Smaka av med färskmald svartpeppar och rejält med citronsaft.
Servera som tillbehör till potatis eller ännu hellre något slags gryn, som min nya favorit matvete med sin fantastiska konsistens. Bryt gärna med sälta från till exempel halloumi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar