söndag 26 februari 2012

Kanelrårakor med karamelliserad rödlök och äpple

Det må låta konstigt, men kanel går väldigt fint med potatisrätter. Potatismos med kanelkryddad lingonsylt är en av mina absoluta favoriter. Rårakor är bland det enklaste som går att göra och passar fint som snus med söt rödlök. Det här receptet blir ett gott mellanmål eller  tillsammans med soppa en middag.
2 personer
3 råa potatisar
2 msk vatten
1,5 tsk salt
svartpeppar
1 tsk mald kanel
olja
1 rödlök
1 äpple
0,5-1 msk äppelcidervinäger
Skär äpple i tunna klyftor och rödlöken från skägg till svans i skivor. Stek länge på låg värme i olja, tills de är alltigenom mjuka och löken lite genomskinlig. Tillsätt efter fem minuter vinägern som får tränga in.
Skala och riv potatisen grovt. Blanda med kryddor och vatten i en bunke. Variera mängden vatten så att de flyter ut lite när de steks. Stek som plättar i olja i ungefär tre minuter per sida på ganska hög värme. Ät de gyllenbruna rårakorna direkt med äppelblandningen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar