söndag 5 februari 2012

Linsfyllda paprikor med russin

Nåt surt, nåt sött, nåt festligt, nåt rött... Det här blir ett fint tillbehör till potatis och en matig sallad.

Linsfyllda paprikor
Två portioner
2 stora röda paprikor
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl röda linser
1 dl bulgur
1 buljongtärning
1 cm färsk ingefära
riven zest av en citron
1 krm garam masala
1 morot
1 näve svarta russin
salt, peppar, olja
Finhacka löken och fräs den med lite vatten och olja i en kastrull. Dela och kärna ur paprikorna, lägg dem i en oljad ugnsfast form och ställ in den i en ugn som sätts på 175˚. Mortla vitlök och lägg i kastrullen. Häll i fyra deciliter kokande vatten, en löst buljongtärning, bulgur, sköljda linser och ingefärsbiten. Låt koka tio minuter. Riv det yttersta skalet av citronen. Hacka russinen lite. Skala och riv moroten grovt.
Häll av eventuellt överblivet spad från bulgurblandningen, ta upp ingefäran. Blanda russin, zest, linsbulgur och kryddor i en skål. Lägg fyllningen i paprikorna och ställ in det i ugnen igen i en kvart.

/Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar