lördag 4 februari 2012

Klippannkaka

Jag jublar inombords när det blir något över av torsdagspannkakan (4 dl mjölk, 2 dl fil, 2 ägg, 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl, salt i en långpanna i 225 grader tills det blir brunt). För då kan jag göra klippannkaka dan därpå! Nej, det är ingen vacker rätt. Därför blir det ingen bild, ni skulle bli avskräckta. Men den barnsligt goda resträtten har gått i generationer av en anledning.

Klippannkaka
Ett mellanmål
1 åttondels ugnspannkaka
smör
ca 1 dl mjölk
mald kanel

Smält en klick smör i en stekpanna på medelhög värme. Klipp ner pannkakan i pannan små bitar. Fräs nån minut, häll därefter på mjölk, lite i taget. Häll på ordentligt med kanel.
Ät med sylt eller rivet äpple.

/Lovisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar