torsdag 1 mars 2012

Soppa av rotselleri och äpple

En rotsellerisoppa smaksatt med torkade örter, soja och äpple är snabbgjord och blir jättegod! Minska eventuellt mängden vatten och smaksätt med samma mängd äppeljuice i slutet istället. Då får maten en annan slags syra och det behövs inte lika mycket citronsaft.
Rotsellerisoppa med äpple
2 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ rotselleri
1 msk torkad timjan
1 lagerblad
1,5 msk soja
5 dl vatten
1 dl grädde
1 nypa riven ost
saft från ½ citron
salt, svartpeppar, olja
1 stort rött äpple

Hacka lök och vitlök och fräs genomsynligt med timjan i en kastrull med olja. Skala och bita rotselleringanska smått så att det kokar snabbare. Låt sellerin fräsa med i löken någon minut, tillsätt vatten, soja och lagerblad och koka upp. Låt koka tills sellerin har mjuknat. Mixa lite halvt med stavmixer, klumpar är gott. Ta av från plattan. Rör ner grädde och ost, smaka av med citronsaft och kryddor.
Servera soppan med finhackat äpple i. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar