onsdag 7 mars 2012

Snabb mat (inte snabbmat!): Linssoppa

Linssoppa värmer perfekt när det är lite ruggigt ute. Jag har testat lite olika, med olika kryddor och med olika färger på linserna. Det här testade jag i all hast och det visade sig också vara den godaste, lättaste och snabbaste. Hurra!
 
4 potatisar
3 morötter
3 dl röda linser
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2-3 dl röda linser (beror på vilken konsistens som önskas)
1,5-2 liter vatten
Curry, svartpeppar, salt
1 grönsaksbuljongstärning
(timjan)
Olja till fräsning

Hacka löken och dela rotsakerna i önskad storlek. Fräs löken och lägg efter ett tag i potatis och morot samt vitlök och någon tesked curry. Buljongen kan få följa med där också. Lägg i linserna, som du omsorgsfullt har sköljt i en sil, förslagsvis. Glöm inte det momentet, annars blir soppan lite grumligare än vad man vill. Låt de olika ingredienserna få ta smak av varandra och slå sedan på vattnet. Jag hade lite timjan i också, kanske lite konstigt med curryn kan tyckas men jag tyckte att det fungerade utmärkt. Koka upp och låt puttra i en kvart. Smaka av med peppar och salt. Lätt som en plätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar