tisdag 20 mars 2012

Världens godaste kakor

Kokostosca som klär en kladdkaka. Den här kakan går alltid hem, nästan varje gång frågar någon efter receptet.
1 långpanna
150g margarin/smör
4st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Till toppingen:
1 pkt (à 200g) kokosflingor
1 dl sirap
1,5 dl strösocker
1,5 dl grädde
50 g smör

Vispa ägg och socker noggrant. Blanda i de torra ingredienserna och till sist smöret, som du före det har smält.
Klä en långpanna och grädda kladdkakan i 15 minuter på 200˚C.
Toppingen: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt koka lugnt i ca 5 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och slå på toppingen. Tillbaks in i ugnen med den och grädda i ytterligare 10 minuter. Ta ut när den fått gyllenbrun färg. Dela kakan i bitar. Förvara med fördel svalt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar