tisdag 17 januari 2012

Pappas spenatsås

Jag älskar spenat! Spenat i salladen, spenat i pajen eller spenatstuvning. En stor favorit är spenatpastan. Ibland brukar jag improvisera och gör något med crème fraiche och spenat men helst av allt äter jag pappas spenatsås som består av en béchamelsås som grund. Den går väldigt snabbt och lätt att göra. Vi lagar det ofta efter eller före träningen, det blir mycket sås.

Ingredienser:
4 portioner
1 pkt (à 400g) styck-/helfryst spenat
1 buljongtärning
Muskotnöt
Vitpeppar, salt
60g smör/margarin
5 msk mjöl
5 dl mjölk

Tina spenaten i en låg kastrull eller panna. Tillsätt ½ dl vatten. Gör i en separat kastrull en béchamelsås (se Grundrecept)
Tillsätt buljongen till den tinade spenaten. Krydda med muskot, vitpeppar och salt. Både muskot och vitpeppar passar jättebra ihop med spenat. Blanda ner béchamelsåsen i spenaten när den fått önskad konsistens. Om den bli för tjock kan man blanda i lite vatten. Låt koka upp lite lätt och smaka av med kryddorna. Riv lite färsk parmesanost över.


/Felicia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar