torsdag 19 januari 2012

Dragon är potatisens bästa vän

Dragon är en lustig krydda. Man brukar prata om gröna örter och mena rosmarin och timjan och persilja, men ingen är i torkad form lika grön som dragon. God är den också, mild och lite lakritsig. Bäst gör den sig med grönsaker, se till exempel receptet på rödbetsbiffar. Särskilt bra gör den sig med potatis. Prova att blanda det i potatisbullarna eller att piffa till potatismoset med. Potatis- och purjosoppa har länge varit en av mina favoriter och dragon är en god variation. 
 
1 stor purjolök
4 stora potatisar
lite olja
13 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
½ msk torkad eller 1 msk färsk dragon
Eventuellt lite riven muskot

Jag tror ni fattar grejen. Hacka allt, fräs löken, tillsätt potatis och varm buljong. Koka potatisen mjuk. Smaka av med krydderier i slutet. 

/Lovisa


2 kommentarer:

  1. Jag följer denna bloggen slaviskt!

    Har ni tips på broccolisoppa?

    Puss på er finingar!

    SvaraRadera