söndag 22 januari 2012

Fräsch ärtröra

Limegrönt är oklart vad det är för färg, för lime har den i varje fall inte. Ärtgrönt däremot förstår jag vad som menas! Den här röran blir gräset-på-andra-sidan-grön och är både ärtsöt och limesur. Den är otroligt enkel att göra men piffar till potatisen eller mackan. Den fungerar säkert utmärkt som dipsås till chips också! Eller morotsstavar om man vill vara sån.

Ärtröra med lime
lagom mycket
2,5 dl halvtinade små gröna ärter
3 msk rapsolja
pyttelite salt
1-2 msk limesaft

Mixa olja och ärter och smaka av. Servera den kall så blir det fräscht i kvadrat.
Andra goda smaksättningar är vitlök, chili eller vitpeppar.

/Lovisa

1 kommentar:

  1. När jag skrev det här tänkte jag först skriva ärtpuré. Men lyssna på det, så fult! Mitt andra alternativ var ärtkräm men säg det på skånska och förskräcks. Så många fula ord för något så gott. Ärtröra är inte helt idealiskt, finns det något bättre?

    SvaraRadera