tisdag 26 juni 2012

Potatissallad med fläderkapris


Potatissallad är aldrig fel och med en fin uppläggning blir det riktigt sofistikerat.
Skrapa och skär nypotatis i mindre bitar. Koka i stark buljong med ett lagerblad. Tillsätt efter fem minuter 2 msk vitvinsvinäger och en bunt rädisor i skivor. Koka ytterligare en minut, låt stå i tio minuter i spadet. Blanda en dressing av 1 dl spad, 1 msk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger och ¾ dl rapsolja. Tillsätt ordentligt med salt, nystött vitpeppar och dragon. Blanda potatis, rädisor, tjugo centimeter finhackad purjo, snabbkokade brytbönor och 2 dl liten kapris (eller ännu hellre fläderkapris!) i en stor skål. Vänd i vinägretten.
Pryd skålen med dagliljor, de går att äta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar