måndag 4 juni 2012

Kikärtsbiffar

2 burkar kokta kikärtor (eller blöttlägg egna över natten som du sedan kokar)
Några kvistar persilja
I stor matsked Maizena majsförstärkelse
1 ägg
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Salt, peppar
Olja till stekning
Några nävar sesamfrön (eller andra goda fröer)

Slå av vätskan som kikärtorna ligger och skölj av i kallt vatten. Låt stå och torka en stund. Mixa, i en matberedare eller med en kraftig stavmixer, kikärtorna, grovt hackad lök och vitlök. Lägg i persiljan, det råa ägget och maizenan. Smaka av med salt och peppar. Jag hade några kvistar citrontimjan i vilket gav en fräsch smak. Blanda till en hyfsad jämn smet och om det är nödvändigt komplettera med mer maizena. Vänd i sesamfröna och stek i olja, några minuter på vardera sida. Kan med fördel få vila i kylen mellan att de har formats och det att dom steks. Lätt som en plätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar