onsdag 28 december 2011

Tomatlasagne med spenat och champinjoner

Ingredienser:
4-5 port
1 pkt (à 400g) fryst spenat
1 burk krossade tomater
1 gul lök
Ca 200g champinjoner
1 grönsaksbuljongstärning
60g smör el. margarin
5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 pkt lasagneplattor
1 mozzarellaost
Några deciliter riven hårdost av valfri sort

Skiva champinjonerna. Stek, gärna med lite timjan.
Tina spenaten med halva buljongtärningen och eventuellt salt och peppar.
Hacka löken och fräs i lite olja i en vid stekpanna.
Gör en tomatsås – häll ner de krossade tomaterna i pannan med löken och tillsätt ca 1 dl vatten, den andra halvan av buljongtärningen, salt och peppar.
Gör en béchamelsås på mjölken, mjölet och smöret (Se Grundrecept).
Häll ner lite av béchamelsåsen i spenaten, ungefär en fjärdedel.
Börja med att klä formens botten med ett tunt lager tomatsås. Följande ordning gäller för lasagnen på bilden, men såklart kan man variera hur man vill.

Ett tunt lager tomatsås, ett lager lasagneplattor, halva spenaten, ett lager lasagneplattor, halva (av den kvarstående) tomatsåsen, ett lager lasagneplattor, resterande spenat, ett lager lasagneplattor, resten av tomatsåsen, béchamelsåsen, mozzarella och slutligen riven hårdost.

Grädda i ca 20 min i 225˚.




























/Felicia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar