onsdag 28 december 2011

Minestronesoppa

Ingredienser:
5 port
1 purjolök
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
olivolja
3 morötter
1 gul paprika
1 röd paprika
1 pkt krossade tomater (à 500g)
1-2 grönsaksbuljongstärningar
Basilika och timjan
Några deciliter haricots verts  
Några deciliter pasta – jag använde mig av Risoni (risliknande) och då behövs bara drygt en, men vilken pasta som helst går bra. Om det är spagetti så kan man bryta den några gånger för att få behändigare bitar

Ansa samtliga grönsaker. Skiva purjolöken, dela paprikorna och morötterna. När det gäller purjon brukar jag använda hela med undantag det yttersta lagret (om det ser taskigt ut) och några centimeter av toppen. De flesta vitaminerna sitter nämligen i det mörka.
Lägg de nämnda grönsakerna åt sidan, hacka löken och pressa vitlöken.
Fräs löken i lite olivolja i en stor kastrull.
Tillsätt resten av grönsakerna (med undantag haricots verts) och låt fräsa en stund.
Häll på de krossade tomaterna och ca 1,5 l vatten. Smula ner buljongen, basilika och timjan efter smak. Koka upp.
Häll på pastan. Om det är risoni – var beredd på att den sväller mycket.
Låt koka cirka hälften av den utsatta tiden på pastapaketet. Tillsätt nu haricots verts. Det funkar bra att klippa dem lite innan man tinar dem för att få lämplig storlek.
Låt koka tills pastan är mjuk.
Smaka av med salt och peppar.














/Felicia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar