onsdag 25 april 2012

Svamprisotto på mathavre


Använd mathavre istället för ris för en klimatsmartare otto. Receptet är enkelt men känns festligt och fint och funkar som kylskåpsrensare. 

3 dl mathavre
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
½ röd paprika
250 gram champinjoner
ca 4 dl stark buljong
1,5 dl vitt torrt vin
färsk timjan
svartpeppar, salt, olja

Hacka schalottenlök fint och fräs gyllene i en stor gryta. Hacka och lägg i vitlök, svamp och paprika i tur och ordning. Höj värmen och fräs med mathavren i någon minut. 
Häll på lite buljong och låt koka in. Tillsätt mer lite i taget. Byt efter en kvart till vitt vin. Smaka så att mathavren är mjuk, salta, peppra och riv över timjan.
Servera med en fin sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar