onsdag 11 april 2012

Gratinerade paprikor med quornfyllning

2 paprikor
150 g quornfärs
1 dl fullkornsris
1 stor morot
1 gul lök
2 tomater
2 msk creme fraiche
i msk tomatpuré
1 rågad msk kanel
1 skvätt olivolja
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Koka fullkornsriset enligt förpackningen.
3. skär av ett lock på varje paprika och ansa dem.
4. Koka upp vatten i en kastrull eller vattenkokare.
5. Förväll paprikorna i 10 min.
6. Skala och riv moroten grovt, hacka tomaterna samt finhacka löken.
7. När riset nästan är färdigkokt, börja då steka köttfärsen i en varm stekpanna med en skvätt olivolja.
8. Tillsätt lök, tomat och morot.
9. Krydda med salt, peppar och kanel.
10. Tillsätt det nykokta riset och rör om.
11. När köttfärsen nästan är genomstekt blandar du i creme fraiche och tomatpuré.
12. Fyll sedan paprikorna med köttfärsen.
13. Ställ paprikorna i en ugnsform om det blir köttfärs överlägg det runt kanterna. Om man vill kan man riva lite hårdost på också.
14 Gratinera paprikorna i ugnen på 250 grader i ca 15 min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar