Mumsig vintermat som är både söt av majs och morot och umamirik av soltorkade tomater.
Pastagratäng med tre sorters lök och majs
Fyra portioner
Två rejäla nävar spaghetti
4 soltorkade tomater
200 gram majskorn
1 gul lökar
2 vitlöksklyftor
6 cm purjolök
1 liten morot
3 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost efter plånbok
oregano
riven muskotnöt
salt, peppar
Koka pastan två minuter kortare än förpackningen anvisar. Hacka den gula löken och stek i lite olja. Släng i hackad vitlök, purjo och morot i slutet. Skär tomaterna i bitar. Blanda spaghetti, majs, tomat, lök och kryddor i en ugnssäker form. Häll på grädde och strö över ost. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter, tills den har fått fin färg.
Ät med en lätt vitkålssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar